-Vesti

OŠ „Branko Miljković“ – škola humanosti

 

Volonteri Crvenog krsta uče mališane iz Osnovne škole „Branko Miljković“ toleranciji, poštovanju razlika i nenasilnom ponašanju kroz program „Promocija humanih vrednosti“. Veoma je važno da deca još od najranijeg uzrasta nauče kako da komuniciraju međusobno da bi izbegli sukobe, kaže pedagog škole Milica Filipović.

Učenici OŠ „Branko Miljković“ kroz program Crvenog krsta uče kako da poštuju različite kulture, da budu tolerantni i nenasilni, da verbalno rešavaju konflikte, kao i da se zaštite prilikom upoterebe interneta.

Učenike 3. razreda obučavaju njihovi stariji drugari iz škole, koji su prošli obuku. Vršnjačka edukacija daje bolje efekte dodaju u Crvenom krstu, ali i to što se uči kroz igru. Učenici edukatori kažu da im ove obuke pomažu i u svakodnevnom životu.

Ovakavim učenjem mališani stiču samopouzdanje, elokventniji su i nadograđuju svoju ličnost, kaže školski pedagog Milica Filipović.

OŠ „Branko Miljković učestvuje i u projektu „Dobrovoljno davalaštvo krvi“, gde kroz likovne radionice, šestoro učenika 7. razreda promoviše ovu humanu aktivnost. U Crvenom krstu planiraju da ove projekte sprovedu i u drugim niškim školama.

city

Nastava u neadekvatnim uslovima i septembra?

 

Sva je prilika da će učenici Osnovne škole „Branko Miljković“ i u septembru morati na nastavu u neadekvatnim uslovima, skraćenih časova i u tri smene. Dokle će tako biti za sada se ne zna, ali se nepovoljna situacija odužila, jer je izgradnja škole projekat Ministarstva regionalnog razvoja koje je u procesu transformacije.

Nastava u neadekvatnim uslovima i septembra?

Tender za izbor izvođača radova na izgradnji niške Osnovne škole „Branko Miljković“ trebalo je da se održi 25. aprila u Ministarstvu regionalnog razvoja. Budući da je pomenuto ministarstvo u procesu transformacije, nadmetanje bi trebalo da se održi 18. juna što će produžiti vanredne okolnosti pod kojima ova škola, zbog nedostatka adekvatnog prostora, već dve i po godine radi.

Stanić je uputio dopis gradonačelniku i predsedniku gradske opštine Palilula da svojim autoritetom utiču na nadležne u državida se ovaj problem što pre reši jer najveći teret snose deca.

Ako se zbog ovakve situacije poveća broj ispisanih, a smanji broj upisanih đaka, to će uticati i na nastavnike koji će, prema rečima direktora Stanića, ostati bez norme. Izgradnja škole se delom finansira gradskim, a delom novcem iz republičkog budžeta.

city

Postavite komentar

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s