*Administrator bloga

Moje ime je Suzana Veljković. Živim i radim u Nišu.599392_10200533496368895_286033314_n
Profesor sam razredne nastave u OŠ “ Branko Miljković „.
Moja lična interesovanja usmerena su na bogaćenju saznanja po pitanju savremenih metoda rada, uticaj motivacije na proces učenja, primena nastavnih oblika, metoda, očiglednih sredstava u nastavi koja do sada nisu primenjivana u nastavi pojedinih nastavnih predmeta, rad sa decom sa posebnim potrebama, primena oblika rada po nivoima interesovanja sa ciljem da se ispoštuje unutrašnja motivacija svakog pojedinca, jer sam mišljenja da je prava motivacija vodič ka uspešnom učenju.

Svoje aktivnosti usmeravam ka što učestalijem praćenju i uvođenju novina, kreativnijem i savremenijem pristupu nastavnom procesu, jer je cilj savremene nastave da učenici sa više volje i radoznalosti za otkrivanjem sveta oko sebe prilaze usvajanju novih nastavnih sadržaja.

2015. godine stekla zvanje pedagoškog savetnika.
Zašto se bavim ovim poslom?
Volim decu, volim da podučavam i zato sam učitelj. Uvek sam smatrala da je profesija kojom se bavim najteža i ujedno najlepša na svetu. Učitelj nikada ne može da ostari, učitelj je uvek mlad uz decu uz koju i on sam raste. Srećna sam što radim posao koji volim.
Kada je u pitanju način moga rada – uvek polazim od ishoda odnosno kakav će učenik koji dođe u prvi razred izaći iz moje učionice nakon četiri godine? Trudim se da uvek budem u toku savremenih novosti u profesionalnom usavršavanju, da deci uvek budem na usluzi, da ih naučim razmišljanju, da ih koliko mogu spremim za svet u koji idu.
Rad sa decom mi pruža veliko zadovoljstvo i nastojim da budem istrajna u svemu što ima veze sa učiteljskim pozivom. Svoj rad obogaćujem inovacijama. Volim da koristim u svom radu nove ideje, metode, informaciono – tehnološka nastavna sredstva. Drugačijim načinom rada deci omogućujem napredovanje prema sposobnostima, pa tako u prvom razredu koristim grupnu metodu obrade slova, koju primenjujem i u drugom razredu kod savladavanja latiničnog pisma. Individualizovanom nastavom pomažem učenicima koji imaju poteškoća u radu i omogućujem im da sa lakoćom prilaze radu, učvrste ljubav prema obavezama i uspešno odrade postavljene zadatke. Diferenciranim radom, radom u grupi omogućujem učenicima da takođe prema ličnim sposobnostima i napredovanju budu uključeni u zajednički rad, da poštuju tuđe mišljenje i donose zajednički odluke. Učim ih poštovanju kako prema vršnjacima tako i prema odraslima. Nastojim da se uključim u razne aktivnosti kako bih mogla korisne stvari primeniti i u praktičnom radu sa decom.
Redovno pratim novosti u Ministarstvu obrazovanja, Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Nacionalnom prosvetnom savetu. Povezana sam onlajn sa raznim grupama prosvetnih radnika, kako na Fejsbuku, tako i preko Mreže prosvetnih radnika Srbije. Urednik sam ličnih blogova, stranice i Fb grupe namenjeni učenicima i njihovim roditeljima.
Nastojim da uvodim novine u nastavi koje sam stekla posećujući seminare, traženjem i istraživanjem putem internet sajtova, uključujući se u aktivnosti. Uključena sam u aktiv grupu za analizu udžbenika Izdavačke kuće Klett. Radno sam angažovana u školi matematike za talente od strane Društva matematičara.
Daljim usavršavanjem i napredovanjem ću još više oplemeniti svoj rad i truditi se da svoje znanje prenosem ne samo učenicima već i kolegama koji žele da prihvate i kroz moje iskustvo primene i promene nešto i u svom radu.

Moji kontakti

suzananis67@gmail.com

https://plus.google.com/+Suzana Veljković

https://riznicazlatnihideja.wordpress.com/

http://suzananis67.blogspot.rs/

https://www.facebook.com/RiznicaZlatnihIdeja

https://www.facebook.com/groups/Poletarci

https://www.facebook.com/suzana.vucicevicveljkovic

https://twitter.com/suzanaveljkovic

2 komentara

2 thoughts on “*Administrator bloga

Postavi komentar