– Moje aktivnosti i postignuti rezultati

PROSVETNI PREGLED

Nagradjena DOBRODOŠLICA

Medjunarodni konkurs „U čast učitelju“
Poštovani,
Žiri u sastavu : Ljiljana Himmel, Smiljka Pataki i Vladislavka Bulaić obaveštava Vas da će Vaš rad biti objavljen u elektronskom zborniku
„U čast učitelju“ do 15.10.2015.

Srdačan pozdrav,
Ljiljana HimmelSlide1

Subota, 29. avgust od 10.30 u parku Čair
Još jedno lepo druženje NiMAT-a, dece , nastavnika i svih ostalih koji vole matematiku u Dečijem centru Niš.
NiMAT i Dečiji centar Niš za kraj letnjeg raspusta i početak nove školske godine organizovali su IgroMAT. Ništa lepše na ovom svetu od nasmejanih dečijih lica!

12.6.2015.god.-„KAD PORASTEM BIĆU…GLUMAC“ naziv je današnje aktivnosti kojom smo završili ovu školsku godinu, odnosno II razred. 25 mališana posetilo je Lutkarsko pozorište. Nakon tople dobrodošlice od strane organizatora propagande Valentine Cvetkov pozdravio nas je i družio sa nama glumac Davorin Dinić koji je prvo objasnio proces stvaranja i prikazivanja pozorišnih predstava, specifičnosti lutkarske u odnosu na dramsku predstavu, lutkarske tehnike i vrste lutaka, govorio o predstavama pozorišta koje bi mladi njihovog uzrasta trebalo da gledaju, a potom je razgovor poprimio neformalni karakter i preusmerio se na pitanja, odgovore i razmenu iskustava. I kao što to čine sjajni domaćini, Davorin nas je proveo i kroz zgradu pozorišta i pokazao nam mesta gde nastaju i drugi elementi koji pozorišnu predstavu čine umetničkim delom, upoznao sa mnoštvo drugih zanimanja zastupljenih u pozorištu i sastavni su deo pozorišnih predstava. Ukazao nam je i na to da lutkarstvo nije umetnost namenjena samo deci, kako se obično tumači, već da pruža beskrajnu radost pozorišnog doživljaja svim uzrastima gedalaca. Svoje pozitivne utiske deca su iskazala kroz evaluaciju koja je usledila nakon povratka u školu. Moja očekivanja su se obistinila: „Divno sam se provela.Trenutno razmišljam o svemu što sam tamo videla i čula.Ovaj čas ću večno pamtiti:“ „Glumci imaju zanimljiv posao. Njihov posao je da maštaju…“ „Danas sam bio preplavljen prijatnim osećanjem: glumac nas je proveo kroz pozorište i strpljivo objašnjavao i odgovarao na sva naša pitanja. Odlučio sam da postanem poznat glumac. Mislim da ću današnji dan pamtiti celog života.“ „Bilo je čudno kada sam stala na scenu a reflektori bili upereni u mene. Na trenutak sam se osetila kao zvezda…“ „Obilazak pozorišta bio je fantastičan!“ Pojedini trenuci zabelezeni su i objektivom. Uživajte. ODELJENJE II4 OŠ „BRANKO MILJKOVIĆ“ NIŠ SE OD SRCA ZAHVALJUJE NA SVESRDNOJ POMOĆI OSOBLJU POZORIŠTA U REALIZACIJI OVE AKTIVNOSTI I OSTVARIVANJU CILJEVA I ZADATAKA AMBIJENTALNE NASTAVE.

NiMat 2015.

24.05.2015. Održana je celodnevna manifestacija „MATEMATIKA U MAJU“ u okviru obeležavanja „Maja meseca matematike“ uz učešće više stotina posetilaca – nastavnika, roditelja, mladih i dece. Cilj ove manifestacije bio je da promoviše matematiku i njenu primenu. Udruženje „Niška matematika – NIMAT“ bilo je inicijator i programski urednik ove promocije primenjene, očigledne matematike, matematike koja se uči kroz igru, animaciju, računarske programe, rešavanjem izazova i problema. Manifestacija je prevazišla lokalni karakter tako da su promoteri matematike bili profesori i učenici iz škola iz Niša (ETŠ „Nikola Tesla“, OŠ „Kralj Petar Prvi“, OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Branko Miljković“, OŠ „Stefan Nemanja“, ŠOSO „14. oktobar“, Gimnazija „Svetozar Marković i Škola sa domom učenika „Bubanj“), ali i iz Prokuplja (TŠ „15.maj“), Aleksinca (OŠ „Smeh i suza“), Ražnja (OŠ „Ivan Vušović“), Merošine (OŠ „Jastrebački partizani“), Vlasotinca (OŠ „8. oktobar“) i čak iz Uba (Gimnazija „Branislav Petronijević“).

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

ONLAJN NEDELJA

Onlajn nedelja

http://gow15.questionpro.com/

MOJ PRIJATELJ-RAČUNAR

Obeležavanju Onlajn nedelje priključili su se i učenici odeljenja II/4 OŠ „Branko Miljković“ iz Niša.

U sedmici pre, među učenicima istog odeljenja sprovedena je Anketa o korišćenju računara i sigurnosti na internetu. U anketi je učestvovalo 30 mališana. Cilj ankete je bio da se utvrdi koliki značaj ima internet među mlađeškolskom populacijom učenika, čemu im najviše služi računar/internet, da li znaju osnovne pojmove sa kojima se susreću na internetu, da li su svesni koristi i štetnosti interneta, koliko znaju o sigurnosti na internetu, da li i u kojoj meri koriste društvene mreže i da li roditelji kontrolišu njihov pristup internetu.

Na osnovu dobijenih rezultata ankete, planirane su pet aktivnosti u okviru Onlajn nedelje, svakog dana po jedna aktivnost.

23.3.održano je predavanje učenicima o računarima, prednostima korišćenja računara/interneta, osnovnim pojmovima sa kojima se učenici mogu sresti u radu na računaru i na internetu, sigurnosti i korišćenju društvenih mreža.

24.3. učenici su u okviru slobodnih aktivnosti izrađivali modele računara od tetra pak ambalaže ili likovno predstavili svoj virtuelni svet.

25.3. posetili smo SBC centar- školu računara u kojoj su se učenici upoznali sa jednostavnijim programima za rad.

26.3.primenili su usvojena znanja kroz praktični rad na računaru.

27.3. izrađen je pano na temu „Šta sam naučio/la u Onlajn nedelji“, preko koga su učenici prikazali čemu sve služi računar, koje pretraživače najčešće koristimo, koje programe možemo koristiti za rad i na koji način koristimo društvene mreže i kako se zaštititi na internet.

Učenici su tokom svih aktivnosti bili jako aktivni, organizovani, znatiželjni, predani radu sve vreme, što dokazuje da su ih ovako organizovane aktivnosti jako zainteresovale, pa samim tim i animirale.

Najbitnije od svega su vedra, nasmejana dečja lica koja su u stvari pokazatelji da li je to što smo radili dobro.

Moja očekivanja su se obistinila. Planirani zadaci i ciljevi su u potpunosti ostvareni. Na samom kraju smo svi uživali u virtuelnom putovanju po Etiopiji.

http://www.tanjug.rs/videodet.aspx… http://www.tanjug.rs/…/…/priznanja-za-najbolje-edukatore.htm

ministar Verbić uručio je priznanja za 16 najboljih edukatora Srbije (pokrivalica)

3.3.2015.god. Regionalni centar Niš

Tribina: Primer dobre prakse u okviru projekta „Najbolji edukatori Srbije“ Primer dobre prakse 03.03.2015. U redovnim aktivnostima za nastavnike koji se jednom nedeljno realizuju u RC, predstavljen je primer dobre prakse. Jedna od nagrađenih u projektu „Najbolji edukatori Srbije“, učiteljica Suzana Veljković iz OŠ“Branko Miljković“, prezentovala je svoju profesionalnu biografiju, blog „Riznica zlatnih ideja“ i rezultate konkursa. Prezentaciji je prisustvovalo 35 nastavnika niških škola.

Beleške jedne učiteljice

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

PETA NOC-urednik i voditelj Miroslav Cosic... i njegovi gosti.... Suzana Veljkovic, najbolja uciteljica-edukator i pred. opstine Palilula Boban Dzunic

PETA NOC-urednik i voditelj Miroslav Cosic…
i njegovi gosti….
Suzana Veljkovic, najbolja uciteljica-edukator i pred. opstine Palilula Boban Dzunic

2015-01-09 NARODNE NOVINE – Nišlije među najboljim učiteljima i nastavnicima

http://www.dobrevesti.rs/%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/item/5182-ovo-su-najbolji-edukatori-srbije

http://www.narodne.com/fliper/index.html#

10.12.2014.god. Najbolji edukatori Srbije – Čestitamo!

Poštovana učiteljice Suzana,

Zadovoljstvo mi je da Vas obavestim da ste u okviru projekta „NAJBOLJI EDUKATORI SRBIJE“ koji je ove godine prvi put pokrenut od strane Udruženja za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ izabrani za jednog od Najboljih edukatora Srbije! Cilj ovog projekta je da istaknemo i nagradimo najbolje učitelje, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji daju izuzetan doprinos obrazovanju. Želimo da dodjemo do edukatora koji zaista prave razliku u svom poslu. Želimo da istaknemo edukatore koji su inspirativni i kreativni, čiji su časovi drugačiji i zanimljivi, koji organizuju najrazličitije vannastavne aktivnosti, koji imaju odlično opremljen kabinet, koji decu podstiču na rad, istaživanje i proaktivnost. Želimo da se zahvalimo edukatorima koji čine izuzetne napore i da im pokažemo da se to ceni, da javno pohvalimo njihov trud i zalaganje i na taj način damo pozitivne primere ostalim predavačima. Vi ste od strane Vaših učenika i njihovih roditelja prepoznati kao jedan ovakav profesor, te želim da Vam ovom prilikom u ime Udruženja „Živojin Mišić“ čestitam i da Vam se zahvalim na radu i trudu koji ulažete u decu. Nadam se da će Vas ovo priznanje i projekat motivisati i inspirisati da i dalje dajete svoj maksimum i da budete inspiracija svojim učenicima, koja će ih upućivati na dalji razvoj. Ove godine biće nagrađeno ukupno 16 edukatora, a potencijalne najbolje prijavljivali su učenici, roditelji ili kolege preko prijavne forme na sajtu Udruženja. Oko izbora najboljih, a na osnovu prijava koje smo prikupili, ove godine pomoglo nam je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koordinatorka PISA istraživanja u Srbiji Dragica Pavlović-Babić i direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović. Svi nagrađeni edukatori dobiće 2 nagrade: – iznos od xxxx RSD kao nagrada lično edukatoru za njegov trud i zalaganje – iznos do 100.000 RSD koji imate na raspolaganju u narednih godinu dana za aktivnosti i projekte sa učenicima. Novac može biti potrošen na aktivnosti koje realizujete sa učenicima, kupovinu opreme ili nešto slično. Na ovaj način želimo da finansijski podržimo projekte koje edukatori sprovode i poboljšamo njihov kvalitet i obim, a istovremeno vas podstaknemo i na neke nove akcije. Novac bi bio trošen tako što bismo mi kao Udruženje direktno plaćali usluge ili robu koji su Vam potrebni, naravno uz prethodni dogovor. Više o projektu možete pročitati na sajtu zivojinmisic.rs/najbolji-edukatori-srbije ili u online brošuri http://issuu.com/zivojinmisic/docs/najbolji_edukatori_srbije. U narednim danima se očekuje i objava nagrađenih na sajtu, a ja se nadam da ćemo imati priliku i da se lično upoznamo u narednom periodu. Do tada, možemo biti u kontaktu putem maila ili telefona. Poslala bih Vam i kratak tekst koji smo pripremili o Vama, a koji bi bio na sajtu da ga pogledate, dopunite i ispravite ako ima nekih grešaka o Vašem radu. Nisam sigurna da li ste u toku prikupljanja prijava koje se dešavalo u junu i julu čuli za projekat, ali stojim Vam na raspolaganju za sva pitanja i sugestije koje imate. Nadam se da ćemo u narednom periodu biti u kontaktu i da ćemo uspešno sarađivati. Srdačan pozdrav, Lela Đokić Koordinator projekta

25.11.2014.god.

Dobiti pohvalu kolega, iskusnih učitelja, koji se nesebično zalažu za širok spektar obrazovanja naše dece, veća je nagrada od ma koje i predstavlja najjaču motivaciju za dalji rad. Prija veoma, ali i obavezuje. Idemo dalje!

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

10805512_10205781609806484_1932587103_n

27.11.2014.god. U organizaciji Učiteljskog društva Niš realizovana je tribina „Primeri dobre prakse“ na kojoj su članovi društva prezentovali svoje radove. Među radovima našao se i rad prošlogodišnjeg I-4, „Mala knjiga velikog prijateljstva“. Ponosni i učenici i učiteljica!

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Teorijsko predavanje o portfoliju , prikaz ličnog bloga i portfolia

Niš,17.1.2014.god. OŠ „Branko Miljković“

Presentation- PORTFOLIO i BLOG ; Nastavničko veće,17.1.2014.

58118_513957528663520_2119174875_n 11 1608608_642834979109107_1539328656_n 1080463_642835045775767_2097467917_n

Časopis „Forum beogradskih gimnazija“ – Hvala uredništvu na ukazanom poverenju, pohvali i prostoru!

http://issuu.com/forumbg/docs/forum_bg_gimnazija_06/37?e=6279485/7436105 Stručno usavršavanje unutar ustanove-TIM, Nast.veće, 28.2.14.god. 1620981_725478427486030_1714128501_n12757_725477290819477_1580406629_n10001390_725477234152816_1188947725_n http://slide.ly/view/0be77ca19f8a2a7a77db120b32ff9389?utm_source=Fb_ORG_Share http://slide.ly/view/adf7c76279e71a91f3bd64d7b20a768c

Moj skromni doprinos obeležavanju Dečje nedelje 2014/2015.god.

   ❤   ❤   ❤ PORODICA-Dečija nedelja10641049_753982247981662_5932784405908119077_n

Postavite komentar

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s