– Istorijat škole

Fotografija0018

Када је рођена и како расте ова школа

Основна школа “Бранко Миљковић” у Нишу, почела је са радом 1965. године као четвороразредна школа, тј. као истурено одељење Основне школе “21 . мај”.Због интезивног насељавања околине школе 1971. године  је у склопу постојеће зграде, изграђена комплетна нова школска зграда и исте године школа је прерасла у потпуну и самосталну  Основну школу. Као таква, регистрована је у Окружном  Привредном суду у Нишу Решењем бр. 95/71 од 17.11.1971. године.Као потпуна Основна школа, обухватала је популацију Месних  заједница “Делијски вис” и “Црвена звезда”. Изградњом  савремене школске зграде у Месној заједници “Црвена звезда” 1982. године, и изменом постојеће реонизације Основних  школа на овом подручју, у  Основној школи “Бранко Миљковић” смањује се број ученика за онолико, колико обухвата подручје Месне заједнице “Црвена звезда”, чиме се стварају погодни услови за рад у до тада централној школи.Од 1984. године, Основној школи “Бранко Миљковић”, припада четвороразредно одељење, односно школа са једним комбинованим одељењем у Сувом  Долу .Током претходног периода од пет-шест година у непосредној близини школе гради се већи број великих стамбених зграда, због чега није било великог осипања ученика.
Савет родитеља школе је 1997. године подржао иницијативу де се у школи инсталира алармни уређај, а 2002. и скупштина града је помогла инсталирање још већег броја сензора и обавештавање МУП-а. Школа је у школској 2009/2010. години обезбедила из својих средстава видео надзор са 16 камера од којих су 8 у оквиру школе (холови), а спољашње камере покривају околину школске зграде.

images

***

Много тога у школи недостаје, али смо поносни на оно што имамо: добре и вредне ученике, међусобно поштовање и уважавање запослених у школи и родитеља ученика, постигнуте резултате на многобројним такмичењима, успешно реализоване акције и активности, Ђачки парламент, часопис „Бранково перо“, традиционални литерарни конкурс „Бранково перо“, хор и оркестар, разноврсне секције, богату ризницу дела наших и страних писаца, медијатеку, сарадњи са локалном заједницом и огромној вољи и труду да ученике наше школе, без обзира на ситуацију у којој се школа налази, изведемо на прави пут и помогнемо им да одрасту у добре, поштене и успешне грађане.

Fotografija0034

Fotografija0024

Fotografija0029

Fotografija0023

Fotografija0032

Fotografija0008

Fotografija0013

Fotografija0012

Fotografija0009

Fotografija0007

Postavi komentar

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s