Onlajn nedelja

http://gow15.questionpro.com/

MOJ PRIJATELJ-RAČUNAR

Obeležavanju Onlajn nedelje priključili su se i učenici odeljenja II/4 OŠ „Branko Miljković“ iz Niša.

U sedmici pre, među učenicima istog odeljenja sprovedena je Anketa o korišćenju računara i sigurnosti na internetu. U anketi je učestvovalo 30 mališana. Cilj ankete je bio da se utvrdi koliki značaj ima internet među mlađeškolskom populacijom učenika, čemu im najviše služi računar/internet, da li znaju osnovne pojmove sa kojima se susreću na internetu, da li su svesni koristi i štetnosti interneta, koliko znaju o sigurnosti na internetu, da li i u kojoj meri koriste društvene mreže i da li roditelji kontrolišu njihov pristup internetu.

Na osnovu dobijenih rezultata ankete, planirane su pet aktivnosti u okviru Onlajn nedelje, svakog dana po jedna aktivnost.

23.3.održano je predavanje učenicima o računarima, prednostima korišćenja računara/interneta, osnovnim pojmovima sa kojima se učenici mogu sresti u radu na računaru i na internetu, sigurnosti i korišćenju društvenih mreža.

24.3. učenici su u okviru slobodnih aktivnosti izrađivali modele računara od tetra pak ambalaže ili likovno predstavili svoj virtuelni svet.

25.3. posetili smo SBC centar- školu računara u kojoj su se učenici upoznali sa jednostavnijim programima za rad.

26.3.primenili su usvojena znanja kroz praktični rad na računaru.

27.3. izrađen je pano na temu „Šta sam naučio/la u Onlajn nedelji“, preko koga su učenici prikazali čemu sve služi računar, koje pretraživače najčešće koristimo, koje programe možemo koristiti za rad i na koji način koristimo društvene mreže i kako se zaštititi na internet.

Učenici su tokom svih aktivnosti bili jako aktivni, organizovani, znatiželjni, predani radu sve vreme, što dokazuje da su ih ovako organizovane aktivnosti jako zainteresovale, pa samim tim i animirale.

Najbitnije od svega su vedra, nasmejana dečja lica koja su u stvari pokazatelji da li je to što smo radili dobro.

Moja očekivanja su se obistinila. Planirani zadaci i ciljevi su u potpunosti ostvareni. Na samom kraju smo svi uživali u virtuelnom putovanju po Etiopiji.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s