Kako iznervirati nastavnika/Ovo ne treba raditi na času

Postoje neke stvari koje nerviraju svakog nastavnika i koje bi trebalo da izbegavaš na času. Žvakanje žvakaće, kašnjenje i pričanje na času neke su od njih.
Kako naživcirati profu – ovo ne smiješ raditi na satu!
Nastavnici nemaju jednostavan posao te ih je potrebno poštovati. Držati 25 učenika mirnim i složnim je težak posao, a u svakom razredu postoje pojedinci koji se dosađuju i ometaju nastavu. Ovo su određene stvari koje nerviraju svakog nastavnika na času, a i pojedine parove u klupi.

Nepraćenje nastave
Postoje neke stvari koje nastavnika živciraju više nego misliš. Dosađivanje i neobraćanje pažnje na ono što nastavnik govori je jedno od tih. Nastavnici provedu nekoliko sati pripremajući čas i predavanje. Zamisli da se potrudiš oko pripreme, a u razredu postoji 3 učenika koja zapravo slušaju šta pričaš. Ako ti je i dosadno na času, bar se pravi da slušaš i zapisuješ beleške.

Brbljanje
Brbljanje definitivno spada u kategoriju ometanja časa. Ne moramo ni napominjati da to nastavnici ne vole, jer ih tako dekoncentriraš.

Kašnjenje
Ima dana kada stvarno nenamerno zakasniš na čas jer si zaspao, ali nemoj dozvoliti da ti se to prečesto događa. Nastavnik ne voli kada učenici kasne i kada ulaze u učionicu nakon njih.

Jedenje na času
Nekim nastavnicima možda i ne smeta ako gricneš nešto na času, ali zna se koje vreme je za to predviđeno – veliki i mali odmor. Nemoj dozvoliti da te nastavnik uhvati kako jedeš zaa vreme časa dok on pokušava da tebi i drugim učenicima prenese znanje.

Bežanje
Nastavnik je najavio ispitivanje ili test za iduću nedelju, a ti već razmišljaš o markiranju. Nemoj bežati sa časa samo zato što nisi spreman. Nastavnici često znaju zameriti markiranje i nikada ti više neće verovati. Ako nemaš opravdan razlog za izostanak nastavnik će zahtevati da nadoknadiš taj čas. Nemoj se čuditi ako dobiješ teži test ili ako te nastavnik „izrešeta“ teškim pitanjima.

Preterano javljanje
Iako nastavnik voli učenike koji paze i slušaju na času, i njih ponekad živcira onaj ‘pametnjaković’ koji ima odgovor na svako pitanje i koji drugim učenicima ne dopušta da dođu do reči. Nastavnici vole aktivne učenike, ali ne prenametljivo.

Ostala ometanja
Nastavnike nervira kada žvaćeš žvaku, slušaš muzike preko slušalica, lupkaš olovkom ili proizvodiš ostale zvukove koji ometaju koncentraciju i tok nastave.

I.Č. / Izvor: Homevorktips.about
foto: Shutterstock

Preuzeto:http://www.teen385.com/

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s