PREPORUČUJEM! Jednostavna životna lekcija koja će vas ostaviti bez teksta

Predavanje koje je jedna profesorka biologije održala svojim đacima oni nikada neće zaboraviti. Zato, nemojte ni vi da propustite šansu da naučite nešto što se inače ne uči u školiJednostavna životna lekcija koja će vas ostaviti bez teksta

Zamislite da ste đak koji pohađa peti razred. Na času ste biologije i nastavnica svima u učionici podeli pregršt kojekakvih tubica, bočica i sprejeva, a zatim vas zamoli da sadržaj iscedite na sto ispred sebe. Praviti haos zvuči kao fantastična zabava, zar ne?

Međutim, sad vam ona da zadatak da sve to vratite natrag! Šta god da pokušate, ma kako da se pomučite, jednostavno ne ide, pa ne ide… Ne preostaje vam ništa drugo nego da odustanete! A onda vam biologičarka otvori oči.

– U trenutku ste svi vi bili toliko fokusirani na istiskivanje, ceđenje i prskanje, da niste ni primetili kakav nered pravite. Toliko lako je sve to iscurelo napolje, a onda ste shvatili danema šanse da vratite sve to tamo gde mu je mesto. Zapamtite ovo jednom za svagda:sve ovo važi i za sve reči koje izađu iz vaših usta – ovo je zaista svojim učenicima rekla jedna američka nastavnica.

Njen desetogodišnji đak je tada bio u fazonu “Ma, o čemu to ova lujka priča?”. Ipak, ovaj danas odrasli mladić do dana današnjeg nije prestao da misli o tome. A vi?

(Telegraf.rs)

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: