Priča dana

PRIČA O MAGARCU I BUNARU

Jednoga je dana seljaku magarac pao u bunar. Životinja je satima žalosno zavijala i seljak je pokušavao smisliti što da učini. Na kraju je zaključio da je životinja stara, a da je on ionako morao zatrpati bunar; nije mislio da je magarac vrijedan spašavanja. Pozvao je sve svoje susjede u pomoć. Svaki od njih uzeo je lopatu i počeo bacati zemlju u bunar. Magarac je shvatio što se događa i prestrašeno je zavijao. No ubrzo je utihnuo. Nakon nekog vremena seljak je pogledao u bunar i prizor ga je iznenadio.

Sa svakom lopatom zemlje koja je pala na njegova leđa magarac je činio nešto nevjerojatno: otresao bi zemlju sa sebe i zakoračio na nju. Kako su susjedi nastavili zgrtati zemlju na životinju, ona bi je svaki puta otresla sa sebe i na nju zakoračila.

Svi su se začudili kada je magarac zakoračio preko ruba bunara i otkasao dalje.

Slično tome, materijalni svijet uvijek će na vas bacati sve vrste smeća, jer je pun nevolja. Trik da se oslobodite nevolje jest da je otresete sa sebe i napravite korak naprijed. Svaki od naših problema je odskočna daska. Možemo izaći iz najdubljih bunara tako što nikada nećemo stati i odustati! Otresite nevolju sa sebe i napravite korak naprijed! Oslobodite srce od mržnje. Oslobodite um od briga. Živite jednostavno. Očekujte manje.

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s