Škola humanosti

Volonteri Crvenog krsta uče mališane iz Osnovne škole „Branko Miljković“ toleranciji, poštovanju razlika i nenasilnom ponašanju kroz program „Promocija humanih vrednosti“. Veoma je važno da deca još od najranijeg uzrasta nauče kako da komuniciraju međusobno da bi izbegli sukobe, kaže pedagog škole Milica Filipović.

Učenici OŠ „Branko Miljković“ kroz program Crvenog krsta uče kako da poštuju različite kulture, da budu tolerantni i nenasilni, da verbalno rešavaju konflikte, kao i da se zaštite prilikom upoterebe interneta.

Učenike 3. razreda obučavaju njihovi stariji drugari iz škole, koji su prošli obuku. Vršnjačka edukacija daje bolje efekte dodaju u Crvenom krstu, ali i to što se uči kroz igru. Učenici edukatori kažu da im ove obuke pomažu i u svakodnevnom životu.

Ovakavim učenjem mališani stiču samopouzdanje, elokventniji su i nadograđuju svoju ličnost, kaže školski pedagog Milica Filipović.

OŠ „Branko Miljković učestvuje i u projektu „Dobrovoljno davalaštvo krvi“, gde kroz likovne radionice, šestoro učenika 7. razreda promoviše ovu humanu aktivnost. U Crvenom krstu planiraju da ove projekte sprovedu i u drugim niškim školama.

city

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s