„SUPER IGRE“ ZA RAZVOJ DRUŠTVENIH VEŠTINA I OBOGAĆIVANJE REČNIKA

Društvene igre uče decu stvarima koje se ne mogu naučiti u školi, a koje su u životu važne koliko i obrazovanje – da sarađuju, budu pravedni, da pobeđuju i gube. Predstavljamo vam dve nove igre koje podstiču elokvenciju i finu motoriku kod mališana.

Osim zabave, igra je najsavršeniji oblik učenja i način za razvijanje veština. Društvene igre posebno su korisne za razvijanje kreativnosti, sposobnosti koncentracije, logičkog mišljenja. Kroz društvene igre učimo kako da se nosimo sa porazima i kako da predviđamo korake saigrača stavljajući se na njihovo mesto, čime se razvija empatija.

Na žalost, društvene igre sve manje se igraju u porodici zahvaljujući razvoju modernih tehnologija i medija koji sve više odvlače pažnju i dece i roditelja. Umesto društvenih igara koje decu čine boljim drugarima i ljudima koji su sposobni da razumeju druge, deca sede ispred ekrana postajući otuđena i nezainteresovana za osećanja drugih. Zbog toga je veoma važno se redovno sa decom igramo društvene igre i podstičemo ih da ih sami međusobno igraju.

skrebl cirilicaUkrštene reči

Jedna od najpoznatijih igara na svetu najzad može da se kupi u Srbiji.

Igra je poznata kao Skrebl, Lexico ili Ukrštene reči. Može da se poruči u verziji na ćirilici i latinici. Igra je poznata i kao Ukrštene reči i mogu da je igraju i deca i odrasli stvarajući reči od slova.

Pored vrhunske zabave za celo društvo, vežbaćete inteligenciju, povećati fond reči i bolje upoznati naš divan jezik!

Sjajno je što su korišćeni prirodni materijali (drvo, karton, platno) i što je sve napravljeno u Srbiji!

Cena igre je 2.499 dinara u verziji na ćirlici ili latinici! U kompletu se dobijju tabla, 106 slova, nosači za slova, platnene torbice za slova i celu igru kao i uputstvo na srpskom jeziku.

Posebno smo ponosni na činjenicu da su svi delovi ove igre napravljeni ručno u Srbiji i da značajan deo novca od prodajne cene završava u rukama naših najboljih zanatlija.

ciglice drustvena igraCiglice

Ciglice su još jedna globalno poznata igra. Prodaje se u mnogim zemljama pod imenima Jenga, Kula ili Ciglice. Kod nas spada u najpopularnije društvene igre na svetu već godinama. Igra se tako što se od drvenih blokova napravi kula. A onda igrači izvlače ciglice koje nisu ključne za oslonac kule. Pobednik je poslednji igrač koji je uspešno izvukao ciglicu i postavio je na vrh kule, a da se ona nije srušila.

Baš kao i Ukrštene reči, i ova igra je napravljena ručno u Srbiji od drveta.

SuperIgreSrbija@gmail.com

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s